Vanaf januari 2017 gaat het OCMW van Nijlen op afspraak werken voor mensen die reeds bekend zijn met de diensten en die dus al een maatschappelijk assistent hebben die hen begeleidt. Inwoners die een hulpvraag hebben maar die nog niet vertrouwd zijn met de diensten van het OCMW, kunnen nog wel zonder afspraak komen voor hun eerste kennismaking.

Elke voormiddag en op donderdagavond gebeurt deze zogenaamde 'intake' in dienstencentrum De Wolmolen in de Gemeentestraat in Nijlen centrum.

Open onthaal voor nieuwe cliënten
Ben je nog niet in begeleiding bij OCMW Nijlen en wens je hulp? Dan kan je voor een eerste gesprek elke dag terecht bij onze intaker. Deze medewerker luistert naar jouw vraag en bekijkt samen met jou op welke manier we je het beste kunnen helpen.

Deze eerste kennismaking met de diensten van het OCMW gebeurt in dienstencentrum De Wolmolen, Gemeentestraat 19 B te Nijlen, telkens van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 12 uur en elke donderdagavond van 18 uur tot en met 19.30 uur.

Alle andere diensten werken op afspraak
Zoals je dat gewoon bent van bij de meeste dokters, tandartsen, banken, ziekenfondsen, ... kan je vanaf 2017 op afspraak terecht bij de maatschappelijk assistent die je begeleidt. Werken op afspraak heeft het voordeel dat je niet meer moet wachten tot het jouw beurt is en dat het gesprek op een rustige manier zal kunnen verlopen.

Hoe maak je een afspraak?
Deze afspraak kan je telefonisch maken of tijdens je gesprek met je maatschappelijk assistent. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk een afspraak krijgt. Als je overdag niet kan komen en hiervoor een grondige reden hebt (vb. omdat je werkt), kan je op de voorziene donderdagen 's avonds een afspraak maken.

Waar kan je waarvoor terecht?

Dienstencentrum De Wolmolen, Gemeentestraat 19b, 2560 Nijlen, Tel: 03 491 04 90, E-mail: info@ocmwnijlen.be
Hier kan je terecht voor open onthaal (dit is de intake voor nieuwe cliënten zoals hierboven beschreven) én voor de algemene sociale dienst en de dienst arbeidstrajectbegeleiding (op afspraak).

Hoofdkantoor Kessel, Kessel-Dorp 54, 2560 Kessel, Tel: 03 491 84 10, E-mail: info@ocmwnijlen.be
Hier vind je de dienst vreemdelingen, de dienst budgetteringen, de dienst energie, de thuisdiensten en de juridische dienst. Al deze diensten werken dus voortaan op afspraak.

Heb je nog vragen of maak je graag een afspraak, dan kan je terecht op het algemeen nummer: 03 491 84 10 of neem een kijkje op : ga naar www.nijlen.be en klik linksonderaan op het logo van het OCMW).